Peperdure hotel-wifi

Wifi1Wie veel reist of dat heeft gedaan weet ongetwijfeld nog goed dat hotels er een potje van ma(a)k(t)en met hun tarieven voor zaken die je in de evt. koelkast op je kamer vindt en de kosten voor telefoneren. Nu is dat laatste vrijwel verdwenen omdat wij reizigers met de nodige apparatuur onderweg gaan. We moeten overal en nergens bereikbaar zijn of onze mails kunnen checken. Daarom zijn veel hotels omgeschakeld naar een nieuwe bron van ink0msten, wifi! Dat kost in principe voor zo’n instelling relatief weinig geld, maar als je daar dan de hoofdprijs voor rekent is dat toch een stukje extra marge. Zo wordt kennelijk in deze branche gedacht.

Wifi3Dat, terwijl ketens als McDonalds in staat zijn gratis wifi aan te bieden, net als tankstations of zelfs de Spoorwegen. Ik maakte zelf ooit mee dat een uurtje wifi slechts werd aangeboden tegen een vergoeding van 10 euro per dag. Schandelijk. Andere hotels bieden wifi slechts aan in de hotellobby, waardoor je dan je laptop en evt. spullen die je nodig hebt mee naar beneden moet slepen.

Wifi2Uit een overzicht dat ik onlangs tegenkwam in het blad ‘Zakenreis’ zag ik dat veel hotels er een potje van maken. De tarieven zijn schuwbarend hoog, men durft zelfs 25 euro per dag te vragen voor deze ‘service’. Voor velen in het zakenleven vermoedelijk geen probleem, ‘de baas betaalt wel’, maar voor iemand die een dagtripje of vakantiereis bekroont met een hotelovernachting, wel erg veel geld. Er zijn ook hotels die alles gewoon gratis aanbieden hoor. Lijkt mij een prima aanbeveling. Vaak zijn dat de wat duurdere hotels, de overnachtingen zijn dan al aan de prijs. Maar toch….Ook bij die hotels die wel een bedrag rekenen zitten jongens in de 5-sterren-categorie. Het overzicht van het magazine beschrijgt slechts hotels in onze grote steden. Neem van mij maar aan dat het ook in het buitenland niet veel anders is. Te vaak meegemaakt. De nieuwe telefoonkosten zijn dus wifikosten geworden. Zou ik dat zelf ook kunnen doorberekenen? Vroeger rekenden we ‘portikosten’ als extraatje op een nota, waarom heb ik niet bedacht dat mijn wifi ook betaald moet worden…

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Reismening

6 Reacties op “Peperdure hotel-wifi

 1. Gelukkig kan ik op de reisjes die ik maak heel goed zonder wifi.

 2. Laurent

  Groot verschil met de VS, daar is wifi altijd gratis, ook in eenvoudige motels. In Cambridge wilden ze me ook eens 5 pond per avond laten betalen, echter.

 3. Rebelse Huisvrouw

  Er zullen altijd naar manieren gezocht worden om de burger een oor aan te naaien. Of het nu via het een of het ander is – het gaat onverminderd door. Zo zit het systeem kennelijk in elkaar…

 4. De laatste keer dat ik in een hotel overnachtte was vorig jaar in het Postiljon hotel in Arnhem. Eenzee voordelige aanbieding in combinatie met een bezoek aan de dierentuin én gratis Wifi op de kamer, ik kan het je aanraden!

 5. Rob

  Daarbij verbaas ik mij over berichten van providers die een groter algemeen toegankelijk wifi-bereik willen maken m.b.v. het gebruik van prive-modems.

  Ach, er is klantenbinding en klantenoplichting, alleen ziet niet elke ondernemer het verschil …….

  Vriendelijke groet,

 6. Je hebt gelijk: zo’n verbinding kost soms een hoop geld, en dat terwijl de aanbieder er slechts één keer voor betaalt… kassa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s