Bloot gewoon vrouwelijk…

SMS blote dame Schermafbeelding2014-02-05om17In de afgelopen weken en maanden kwam uit het nieuws weer eens naar voren dat vooral jonge meiden nogal vaak worden bedreigd met de gevolgen van hun jeugdige onbezonnenheid als ze zich voor hun digitale spiegel hebben blootgegeven aan een naar hun onervaren mening, betrouwbare en even oude jongeling.  Dat blootgeven gebeurt dan in een vlaag van spannende opwinding en in de hoop de ander op basis van het fysiek gebodene voorlopig aan zich te kunnen binden. In de praktijk blijkt dan vaak dat de vaak wat oudere lieden die aan de andere kant van de verbinding mooie, liefhebbende en zalvende woorden prediken om hun hoogtepunt te bereiken daarmee vaak heel andere doelen willen dienen. Misbruik in digitale en soms zelfs verder gaande zin. Maar ja, een meid van 12, 13 of 14 weet niet beter. Uit recent onderzoek van een website waar volwassenen zich met elkaar trachten te verbinden blijkt dat vrouwen ook als ze wat ouder zijn eerder bezig blijven met het vertonen van hun pluspunten en meer.

De vrouwenkijkerVan alle bijna 6000 ondervraagde stellen bleek dat met name vrouwen tussen pakweg 25 en 30 jaar vrij snel naaktfoto’s of films van zichzelf op het www publiceren of met sms of Whatsapp verzenden. Ruim 60% van de dames gaf zichzelf over aan het delen van meer dan alleen het gezicht op de diverse digitale media. Dat is des te opvallender als je ziet dat mannen daarin veel terughoudender zijn. Die offreren slechts in 35% van alle gevallen meer dan hun portret aan eventuele datende dames. Wat ik wel aardig vond was dat toen men doorvroeg bij de dames die zichzelf bloot gaven op deze wijze, bleek dat als men dan zelf een keer iets van porno had bekeken de eigen plaatjes of filmpjes snel werden verwijderd. Kennelijk zit er toch een soort schaamte of besef op dat men niet kan winnen van de voor het doel van dat werk opgekalefaterde beroepsactrices.

AEM - CA3Het is wel zo dat mannen het uiterst plezier en spannend vinden om blote foto’s van een vrouw te ontvangen of te bekijken. Niets menselijks is ons mannen vreemd. Omgekeerd is de voorkeur voor mannelijke kennelijke onderdelen bepaald niet groot. Vrouwen hebben er weinig mee op, vinden zelfs het eigen vrouwenlijf spannender dan wat de diverse mannen zoal te bieden hadden. Ik moet zeggen dat ik weer iets wijzer ben geworden door dit bijzondere bericht. Zie ineens allerlei beelden voor me van mannen en vrouwen die allerlei intiems met elkaar delen en dat blijven doen tot ze elkaar hebben gevonden. Daarna zal de behoefte denk ik snel afnemen, immers het bezit laat het verlangen er naar snel doven. Of zou er toch nog ergens….?

Advertenties

13 reacties

Opgeslagen onder Culturele mening, Erotische mening

13 Reacties op “Bloot gewoon vrouwelijk…

 1. Hoe zou het komen dat mannelijke onderdelen precies iets minder aantrekkelijk voor vrouwen dan vrouwelijke onderdelen dat voor mannen zijn? En is dat wel zo? Persoonlijk moet ik wel zeggen dat het innerlijke van de man me heel wat minder boeit dan zijn uiterlijk: een grappige, intelligente man met een buikje mag er beslist zijn! *wink, big smile*

 2. Eenmaal op het web kom je er nooit meer af. Linke soep hoor en een fotootje is zomaar gemaakt.

 3. Het zijn weer wijze woorden meninggever.

 4. Misschien….eh… nou ja dat is wel zeker, ben ik van een generatie die bloot weliswaar”lekker vindt” maar dan beperkt tot de partner! Ik kan je wél verzekeren dat ik nog steeds met plezier naar het lichaam van m’n partner kijk !

 5. Van mij bestaan geen blote opnames. Volgens sommige is dat maar goed ook.
  Het kijken naar internet-bloot kan mij ook al niet boeien.
  Tja, ouder wordend komt de schaamte voor veel jongeren pas achteraf …….

  • Soms moet je een blik in de spiegel werpen. Opdat je weet dat sommige bijdragen beter beperkt kunnen blijven tot wat in de verpakking huist en naar buiten wil. Omdat de verpakking in feite al over de houdbaarheidsdatum heen is…

 6. Rebelse Huisvrouw

  Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met dat internet en privé-foto’s. Ongelooflijk als je hoort wat mensen soms plaatsen maar ook vreselijk voor die jonge (en vaak naïeve en kinderlijke) meiden die daar het slachtoffer van worden.

  • Ja, je hebt als ouders tegenwoordig een nog wat bredere taak dan wij dat voorheen hadden. Toen bestond Internet nog niet en kon je volstaan met een aantal technische verhalen over wat je wel en niet moest doen om het leuk te krijgen. Tegenwoordig moet je ook zowat psycholoog en politieman zijn….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s