Digitale overspelplek…

5024495Wie hier al wat langer leest weet dat ik af en toe de verleiding niet kan weerstaan onderwerpen beet te pakken die een beetje controversieel zijn. Dat leidt dan vaak steevast tot bijna voorspelbare reacties, maar daar zal ik het zeker niet om laten als ik weer een weetje te pakken krijg dat zorgt voor ophef. Een daarvan bereikte me onlangs in de vorm van een persbericht. Afgegeven door een website (AshleyMadison.com) die zich vooral bezig blijkt te houden met het bij elkaar brengen van mensen die meer willen dan huisje, boompje, beestje. Volgens de aanhef van het persbericht, en wie ben ik om daar geen geloof aan te hechten, blijkt de maand januari per definitie de maand om ‘vreemd gaan’ op de agenda te zetten. Volgens de eigen cijfers ziet de aanbieder van deze digitale mogelijkheid een enorme stijging in het aantal aanmelders op de site.

Het pratende varken - 2Dat blijkt maar liefst 423% te zijn. Volgens de aanbieder van de site komt dat doordat mensen de spanningen van de feestdagen achter zich willen laten en de stress die daaruit voort kwam (..). Het fenomeen is niet typisch Nederlands, maar blijkt zich wereldwijd voor te doen en met 20 miljoen leden over de hele wereld, waarvan 90.000 in ons landje, weet men kennelijk waarover men het heeft. Vooral mannen doen aan goede voornemens op dit punt, maar vlak de vrouwen ook niet uit, een derde van alle leden op deze enorme site is vrouw. Kortom, er is een mannenoverschot, maar vrouwen lusten ook wel eens een fris groen blaadje of zien graag eens wat anders in hun bed dan die flanellen pyjama van de standaardeega. Grappig is ook dat de aanbieder meldt dan de piek in aanmelding voor een stapje buiten de deur vooral na of rond feestdagen zichtbaar is.

?????????????????Zelfs rond Vader- en Moederdag. Men geeft dan kennelijk de partner een geurtje of een stel nieuwe sokken, maar beloont zichzelf met een spannend avontuur. Wat me hierbij intrigeert is toch dat je dit soort websites hebt en dat er zoveel belangstelling voor bestaat. Er was al eens wat te doen over ‘Second Life’ waartegen de SGP te hoop liep, maar deze website van AshleyMadison is kennelijk aan de aandacht van die moraalridders ontsnapt. Hoe dan ook, die typische Nederlanders die jarenlang vol blijven houden dat ze nooit eens buiten de eigen tuin naar alle groen kijken blijken veel minder netjes dan gedacht. Het schijnen gewone mensen te zijn met dito behoeften en een wat lichter gevoel voor wat wel en niet kan. Zou dit zo doorgaan zie ik nog wel eens een nieuw soort Marktplaats ontstaan waar mensen hun partners willen aanbieden of ruilen. Garantie tot de hoek, dat spreekt. Want of die nieuwe koopster nu zo blij is met die pyjama of die ongewassen beharing…. Kan ook zijn dat er mannen bestaan die een flanellen nachthemd als sexy beschouwen. Wordt de wereld er leuker door? De toekomst zal het uitwijzen……. 

Advertenties

15 reacties

Opgeslagen onder Erotische mening, Persoonlijke mening

15 Reacties op “Digitale overspelplek…

 1. Of het het er leuker op wordt betwijfel ik, maar die reactie had je van mij natuurlijk al verwacht. 😉

 2. Ook mijn reactie zal wel voorspelbaar zijn….Henk draagt helemaal geen pyjama dus hoéf die niet te ontvluchten!
  Vreemd gaan is natuurlijk geen nieuwtje alleen de manier waarom “de partner ” gevonden wordt is nieuw!

 3. Tja, je moet maar geen bal voor het open doen leggen hé Leo, natuurlijk krijg je dan voorspelbare reacties hihi.
  Fijne zondag jongen, met heel veel onvoorspelbare leuke dingen er in!

 4. In de publicaties rondom de voorouders van onze huidige Koning wordt dat duidelijk dat ook hier niets nieuws onder de zon is. Overspel is van alle tijden en alle rangen.
  De ene doet stiekem mee, de andere openlijk. Maar de ene is tegen of de andere wijst het alleen voor zichzelf af.
  Deze site kende ik niet, maar ik ben ook niet zo’n internetter …..
  Vriendelijke groet,

 5. niemand doet het maar iedereen kent wel een “overspelig” iemand. Een gekke bedoening in feite. De mens is helemaal niet geschapen om heel zijn leven lang lief ende leed met dezelfde persoon te delen.

  • Dat denk ik ook niet, de moraal van het verhaal is dat wel eigenlijk allemaal verlangen naar, maar dat er relatief weinigen (nog) op welke wijze dan ook het avontuur zoeken. Of de cijfers zijn geflatteerd en eigenlijk nog heftiger dan ik met dit blog deed vermoeden…

   • op zulke dingen kun je moeilijk objectieve cijfers plaatsen. Sommigen zien die afspraakjes soms niet als overspel. Trouwens het begrip “overspel” is een persoonlijk iets en wat voor de ene overspel is is voor de andere een vriendschap ofzo.

 6. Ik wens je dan ook een fantastische, onvoorspelbare week lieve Leo, boordevol leuke avonturen!

 7. En Leo, heb je de proef op de som genomen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s