The Beauty and the Beast!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEcht een toegegeven ondeugend trekje van mij is dat ik als ik ergens in de openbare ruimte zit vooral observeer. Ik kijk naar mensen, tracht te snappen hoe relaties in elkaar zitten en voeg er naar eigen gebruik soms wat peper en zout aan toe om een verhaal te maken dat mij persoonlijk acceptabel genoeg lijkt om er een blogje over te maken. Zo zat ik onlangs ergens uitgebreid en smakelijk te ontbijten. Hotel uit een keten, geweldig voedsel, en gezellig druk. Om ons heen allerlei andere bezette tafels.  Met veel verschillende mensen. Uit binnen- en buitenland.  Oudere stellen die het zich gemakkelijk maakten en de aangeboden etenswaren deels voor gebruik nu maar zeker ook voor later op de dag sprokkelden. Zakenlieden die even snel een ontbijtje naar binnen werkten en de strategie voor de dag bespraken met hun collegae. In dit hotel was dat niet veel anders dan in de honderden hotels waar ik tot nu toe verkeerde. De enkele uitzondering daar gelaten. Voor mij zijn ‘paren’ het meest interessant. Hun gedrag bij het ontbijt is voor mij bepalend voor een mening over hun relatie. Is men consequent met elkaar in gesprek, maakt men lol samen en genieten ze van het eten? Goede relatie! Zwijgen tijdens het ontbijt en er uitzien of het te veel moeite kostte om je er even leuk uit te laten zien voor de rest van de dag geeft me te denken. Mijmerend keek ik al smerend en kauwend rond en zag ineens een opmerkelijke combinatie.

Fat people 3Een uiterst fraaie en ‘goed afgewerkte’ jonge dame in een vrij strakke groenkleurige outfit aan de hand van een man die het bij een aflevering van ‘Óbese’ niet verkeerd zou doen. Een beul van een vent, goed in het pak zittend overigens, metertje of twee lang met een buikomvang waar veel mensen van schrikken. Ik vreesde voor de stoel waarop hij ging zitten. Ik denk toch dat we hier keken naar 150 kilo schoon mannelijk vlees aan de haak, de dame was volgens mij niet veel meer dan een kilootje of 50 aan die zelfde haak waard. Opmerkelijk was haar kennelijke liefde voor hem. Ze deed alles om het de mastodont naar de zin te maken. Scrambled eggs, spek, koffie, broodjes, een toetje…..hij verwerkte het zwijgend. Zij nam zelf slechts iets van yoghurt met wat thee. Toch zat er iets van chemie tussen die twee. Niks mis mee, maar ik snapte de combi niet helemaal. Al was het maar omdat we vrijwel allemaal ook kijken naar uiterlijkheden toch? The Beauty en the Beast dus. Moet je hier nu met enig leedvermaak of toch bewondering naar kijken? Was hij tijdens hun relatie zo dik geworden omdat ze hem zo goed verzorgde, of viel ze gewoon op ‘zwaar’? Was zijn ‘verhaal’ zo goed dat ze als vrouw niet keek naar de verpakking maar naar het innerlijk. Ik bedacht me dat ik de bedden in de hotelkamer wat aan de zachte kant had gevonden, zouden zij daar samen geen last van hebben gehad?

Romantiek - Al snel is de tv het spannendste moment van de dag...Kortom, ik kwam terug met de nodige inspiratie voor een blog als dit. Omdat ik het niet helemaal begreep (of begrijp) maar wel intrigerend vind. Vrouwen en mannen, het blijven opvallend tegengestelde polen als het om relaties gaat. Soms gaat dat goed, en soms blijf je met vraagtekens zitten. Hebben jullie dat nu ook of ben ik daarin de enige??

Advertenties

25 reacties

Opgeslagen onder Persoonlijke mening

25 Reacties op “The Beauty and the Beast!

 1. Prachtverhaal, maar ook geweldige foto’s om het verhaal te ondersteunen.
  Vriendelijke zondaggroet,

 2. De enige zal je beslist niet zijn, maar om er veel fantasie op los te laten ben je waarschijnlijk wel een van de weinige. Ik zou wel eens kunnen denken; Hoeveel geld zou die man nou hebben of; zou die dame of die heer een of andere ziekte hebben.
  Maar jij hebt er weer een leuk blogje mee. 😉

 3. Lastig om te bepalen waarom iemand voor iemand kiest, misschien was het wel broer en zus of gewoon hele goede vrienden? Ik heb ook goede vriendschap aan mannen zonder er een relatie mee te hebben. Maar fantaseren is natuurlijk altijd spannend. Maar dat observeren doe ik ook hoor!
  Niks mis mee.

 4. ida

  Heel herkenbaar Leo je fantastisch er lekker op los laten gaan !
  Er zijn mannen die graag een dikke vrouw willen en vetmesten deze hoe dikker hoe beter , je ziet het het kan ook anders om !
  Gewoon door gaan met fantaseren Leo er is niks mis mee !

 5. Hij zalm wel niet alleen goed in het vlees maar vooral ook in de slappe was zitten.

 6. mensen kijken is en leuk en ook ik mag graag goed om me heen kijken, logjes komen daar meestal niét uit voort want ik heb gewoon minder fantasie dan jij;-)

 7. Tijdens mijn vele hotelovernachtingen bij het uitoefenen van mijn hobby of vakantie’s ging mijn aandacht meestal toch ergens anders naar uit. Maar dat zal wel liggen aan andere interesses. Er is een roman schrijver aan je verloren gegaan Leo.
  Groetjes.

 8. Een goed observator weet steeds mooie verhalen te maken, en jij bent er beslist geen uitzondering op!

 9. kees

  Sunny Bergman was afgelopen week met een documentaire over het ideaal beeld van de vrouw op NL2. Dat ze al van jongs af aan gebombardeerd worden en zeker in deze tijd met steeds maar beelden van vrouwen en meisjes die er altijd op hun gunstigst uit zien dan wel door werkelijke fysieke aanpassingen dan wel door fotoshop etc. De druk om aan dit ideaal beeld te beantwoorden wordt daardoor steeds groter. Voor mannen gold dat anders daar was het veel meer van belang (van uit het standpunt van vrouwen) dat ze zekerheid en bescherming bieden. Status en materiële welstandskenmerken als een mooi pak, dikke auto en dito bankrekening legden het daarbij af tegen sixpacs, lekkere strakke kontjes en een mooie kop. Hoewel dat soort zaken ook nog wel eens samen gaan.

  • Die Sunny Bergman heb ik indertijd ook eens gevolgd op tv tijdens een zoektocht langs allerlei corrigerende artsen zonder moreel besef. Om als ideale vrouw door het leven te moeten had ze voor naar ik meen 25.000 Dollar aan correcties nodig. Opmerkelijk…. Zelfs jonge meiden lieten zich van alles en nog wat wegsnijden of opvullen om maar als mooi over te komen. Daar zijn mannen in het voordeel…..met een gevulde bankrekening is men dat buikje snel vergeten…

 10. Nee hoor, daarin ben je echt de enige niet. Ik ga altijd verzinnen waarom dat een combi is. Is hij altijd zo geweest? Zij wellicht ook maar door maagband afgevallen? Dik door ziekte? Hij zal wel lief zijn is… hihi…
  Maar ff wat anders: want als jij tijdens je ontbijt zit te observeren kun je niet geanimeerd in gesprek zijn en grapjes maken met Tru. Dus hoe zouden andere observatoren nu tegen jullie aankijken hihi

  groeten Inge

  En hoe zit jij aan het ontbijt met Tru? Als je aan het observeren ben kun je bijna geen grapjes maken of met elkaar ingesprek zijn. Wat zullen andere observators van jullie zeggen? 🙂

  • Wij praten meestal honderd uit hoor en kijken soms ieder een eigen richting op om de radar zo breed mogelijk te maken. In dit geval was de dame in kwestie relatief jong, zo slank als de jeugd je maar kan laten zijn maar tevens goed gevuld waar het er toe deed. Voor de man was bijna iedere hulp al te laat. En ik weet zeker dat het om een soort van liefdesrelatie ging….vandaar het verhaal…

 11. Tham

  Ik geniet in stilte 😉 Maar eerlijk is eerlijk ik hoef er niets voor te doen als ik even in mijn uppie zit en naar mensen kijk.Het gaat echt helemaal vanzelf *schaam* Ik bedenk dan hoe ze zijn als je ze boos zou maken of een stel hoe ze zich in bed zouden gedragen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s